Geen afbeeldingen
fotolijn

Waterscouting Vita Nova is een kleine vereniging, maar ook een hele bijzondere!

Wij hebben geen gewoon clubhuis, maar een oud binnenvaartschip als ‘wachtschip’: de Corrie. Ons schip is al meer dan 80 jaar oud en voldoet vandaag de dag nog steeds aan onze wensen en verwachtingen.

Als scheepseigenaar moeten wij echter steeds meer rekening houden met de Nederlandse en Europese regelgeving. Hiervoor moeten wij het schip technisch aanpassen om te mogen blijven varen. Daarbij heeft ook Scouting Nederland veiligheidseisen opgesteld waar wij als waterscoutinggroep aan moeten voldoen, zodat wij altijd veilig met de kinderen op het water zijn.

In 2018 moet de Corrie voldoen aan het Certificaat van Onderzoek. De komende jaren moet Waterscouting Vita Nova een aantal flinke investeringen doen om aan dit Certificaat te kunnen voldoen. De kosten daarvan zijn nog niet compleet inzichtelijk, maar we kunnen alvast enkele noemen:

• droogdokking: dit is het droogleggen van het schip op een werf om groot onderhoud aan het onderwaterschip te kunnen doen. Hiervoor moeten we elke 5 jaar zo’n € 3.500,- begroten.
  • veilige en goed werkende hijsinstallatie: hiermee kunnen wij onze vletten op het dek hijsen. Wij hebben de verwachting dat dit € 2.000,- gaat kosten.
  • vervangen koelsysteem hoofdmotor: een investering van waarschijnlijk € 2.500,-.
  • legionella bestrijdingsplan: dit bestrijdingsplan is verplicht gesteld sinds de invoering van het nieuwe Drinkwaterbesluit van 1 juli 2011. Kosten: € 1.000,-.
  • afzuiginstallatie kombuis: ten behoeve van de brandveiligheid moet er een sterkere afzuiginstallatie in de kombuis geplaatst worden. Een tweedehands industriële afzuigkap kost al zo’n € 750,-.

Het onderhoud van de Corrie is niet de enige kostenpost voor onze vereniging. Ook onze Zeekoe en vletten zijn onderhevig aan onderhoud. Wist je dat een nieuwe roeiriem al €126,- kost? Of een fokzeil € 180,-? Je kunt je voorstellen dat grootzeilen, doften en vlonders evenredig grote investeringen zijn. Gelukkig hoeven we deze materialen niet jaarlijks in te kopen, maar zo en nu en dan is vervanging noodzakelijk.

Momenteel zijn de contributie inkomsten van de groep (€ 112,- per lid per jaar) niet voldoende om deze investeringen te bekostigen. Met het huidige ledenaantal, kunnen we het normale onderhoud plegen, onze vaste lasten betalen en bouwen we heel erg langzaam een kleine reserve op. Dat is echter veel te weinig om binnen een paar jaar de benodigde investeringen te maken die garanderen dat we onze leden veilig het water op kunnen sturen.

Daarom is Waterscouting Vita Nova voortdurend op zoek naar andere inkomstenbronnen. Op dit moment neemt waterscouting Vita Nova deel aan de collecte voor Jantje Beton, het verkopen van speculaas, clubsparen bij AVIA Tankstations, meedoen aan de vriendenloterij en deelname aan de VOMAR Klant - Is - Koning kaart.

Klik op de onderstaande afbeeldingen om te lezen op welke wijze Waterscouting Vita Nova aan de verschillende acties deelneemt.

aviaspaarvriendenloterijKIK kaartlogo collecte 50

Heeft u na het lezen van deze pagina ideeën gekregen over een activiteit waar Waterscouting Vota Nova aan zou kunnen deelnemen, laat het dan gerust weten via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Wij staan open voor elke suggestie.

Alvast hartelijk dank voor uw meedenken en moeite.