Geen afbeeldingen
fotolijn

Vriendenloterij

Waterscouting Vita Nova is een kleine vereniging, maar ook een hele bijzondere! Want in plaats van een clubhuis, hebben wij een oud binnenvaartschip als ‘wachtschip’: de Corrie. Ons schip is al 80 jaar oud en voldoet vandaag de dag nog steeds aan onze wensen en verwachtingen.

Als scheepseigenaar moeten wij echter steeds meer rekening houden met de Nederlandse en Europese regelgeving. Hiervoor moeten wij het schip technisch aanpassen om te mogen blijven varen. Daarbij heeft ook Scouting Nederland veiligheidseisen opgesteld waar wij als waterscoutinggroep aan moeten voldoen, zodat wij altijd veilig met de kinderen op het water zijn.

In 2018 moet de Corrie voldoen aan het Certificaat van Onderzoek. De komende jaren moet Waterscouting Vita Nova een aantal flinke investeringen doen om aan dit Certificaat te kunnen voldoen. De kosten daarvan zijn nog niet compleet inzichtelijk, maar we kunnen alvast enkele noemen:

  • droogdokking: dit is het droogleggen van het schip op een werf om groot onderhoud aan het onderwaterschip te kunnen doen. Hiervoor moeten we elke 5 jaar zo’n € 3.500,- begroten.
  • veilige en goed werkende hijsinstallatie: hiermee kunnen wij onze vletten op het dek hijsen. Wij hebben de verwachting dat dit € 2.000,- gaat kosten.
  • legionella bestrijdingsplan: dit bestrijdingsplan is verplicht gesteld sinds de invoering van het nieuwe Drinkwaterbesluit van 1 juli 2011. Kosten: € 1.000,-.
  • afzuiginstallatie kombuis: ten behoeve van de brandveiligheid moet er een sterkere afzuiginstallatie in de kombuis geplaatst worden. Een tweedehands industriële afzuigkap kost al zo’n € 750,-.

Momenteel zijn de contributie inkomsten van de groep (€ 112,- per lid per jaar) niet genoeg om deze investeringen te maken. Met het huidige ledenaantal, kunnen we het normale onderhoud plegen, onze vaste lasten betalen en bouwen we heel erg langzaam een kleine reserve op. Dat is echter veel te weinig om binnen een paar jaar de benodigde investeringen te maken.

Daarom is Waterscouting Vita Nova op zoek gegaan naar andere inkomstenbronnen en met hulp van Scouting Nederland is gekozen voor de VriendenLoterij. En nu hebben we jullie hulp ook heel hard nodig!

Graag nodigen we u uit om lid te worden van en mee te spelen in de VriendenLoterij. De helft van de inleg voor deze loterij komt namelijk rechtstreeks ten goede van onze eigen clubkas! Dat betekent een opbrengst € 84,- voor iedereen die met 1 lot een jaar lang meespeelt. Als we dat even doorrekenen: als we voor Vita Nova 50 loten verkopen, dan levert dit onze vereniging op jaarbasis € 4.200,00 op (50 x € 84,-). Dat is in één klap voldoende om de hijsinstallatie aan boord van de Corrie te vervangen en om een legionella bestrijdingsplan te maken, of om een reserve op te bouwen voor de droogdokking! En dat schiet lekker op!

Maar wat betekent het voor jou?

  • Als deelnemer betaal je € 12,00 per lot per trekking en je maakt iedere week kans op duizenden VriendenPrijzen. Er zijn 14 trekkingen per jaar.
  • Met je mobiele nummer als lotnummer maak je elke maand kans op een nieuw prijzenpakket met fantastische geldprijzen, vakanties voor jou en je vrienden, auto's, TV's en meer dan een miljoen andere prijzen.
  • Win je een prijs? Dan mag je ook prijzen uitdelen aan of beleven met je vrienden!
  • De gemiddelde kans op een prijs was in 2011 22%!
  • Daarnaast steun je door deelname aan de VriendenLoterij ook andere goede doelen.

Meer informatie is te vinden op www.vriendenloterij.nl

Mocht u mee willen spelen, dan vragen wij om onderstaande informatie in te vullen en via email terug te sturen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Je kunt het ingevulde formulier ook opsturen naar Waterscouting Vita Nova: p/a Burg. Warnerslaan 21, 1761 GE Anna Paulowna. Je kunt ook direct op internet inschrijven op www.vriendenloterij.nl/web/Meespelen.htm?beni=9578 Namens het bestuur van Waterscouting Vita Nova, hartelijk dank! Fok Reitsma, voorzitter

P.S. Heb je familie, vrienden of kennissen die ook wel een lot zouden willen kopen om daar Vita Nova mee te steunen, dan nodig ik je van harte uit hun gegevens ook door te geven (uiteraard alleen met toestemming van de betreffende personen).

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Aanhef : ..................................................................................................................................

Achternaam : ..................................................................................................................................

Voorletters : ..................................................................................................................................

Straat en huisnr : ..................................................................................................................................

PC en woonplaats: ..................................................................................................................................

Telefoonnummer: ..................................................................................................................................

Emailadres : ..................................................................................................................................

Aantal loten : ..................................................................................................................................

Rekeningnummer: .................................................................................................................................. (inlegbedrag wordt per maand afgeschreven – op dit nummer worden geldprijzen gestort zodra die gewonnen zijn)

Speel je al mee met de VriendenLoterij, maar steun je nog niet Waterscouting Vita Nova? Bel dan vandaag nog naar de Ledenservice van de VriendenLoterij. Telefoonnummer: 0900 - 300 1400 (10 cpm). De medewerker kan jouw lot direct in het ledensysteem omzetten. Waterscouting Vita Nova heeft als sponsor-/vriendencode: 9578.